söndag 25 september 2011

En intensiv men rolig och lärorik helg.

Nu har Chrissie och jag och våra vovvar klarat av andra helgen i vår instruktörsutbildning. Den här helgen handlade mest om klickerträning. Det är nåt som jag är mycket intresserad av, så den här helgen har varit mycket givande för mig. Jag tror  att Chrissie tände lite på klicker också.Det är väldigt mycket som vi får ta in i våra skallar under en helg. Man får bearbeta allt vi lärt oss när det gått några dagar. Nästa kurshelg är 20-22 oktober. Till dess ska vi ha läst en hel del böcker och skickat in ganska många uppgifter på böcker och rasbeskrivningar.
Vi har en mycket duktig lärare som kan göra lektionerna intressanta.
Det här med klicker är banne mig inte lätt. Man måste klicka i precis rätt sekund. Vi har fått göra många olika övningar. Då ser man hur svårt det kan vara. Det går åt en hel del godis också under en helg. Och då ska det vara riktigt gott godis.
Våra klasskamrater är trevliga och vi har roligt tillsammans. Alla hundar sköter sig bra, men bäst naturligtvis Ludde och Bangsi.
Efter en sådan här helg kan jag lova att våra vovvar är rejält trötta. Vi också för den delen.
Här kommer några bilder från helgen.


Nu är det fredag och Ludde väntar på att Bangsi och Chrissie ska komma och hämta oss.
Ludde och Bangsi ligger snällt och vilar under lektionerna.

Här gör vi en lek som visar hur svårt det är att klicka fram ett beteende när den som ska utföra det inte vet vad som förväntas. Det visar verkligen hur viktigt det är att vara övertydlig när vi lär in nya moment på våra hundar.

Så här fint bor dom som sover över i Norberg.

Lunch. 
Bangsigubben på språng.

Finaste pojkarna <3<3 
Det blev en hel del bus också.

Många nya lekkompisar.

Här försöker vi klicka fram ett beteende där Ludde och Bangsi ska lägga tassen på nosen och vara ledsna. Vi började med att sätta dit en post-it lapp. Det fungerade inte så bra. Dom här pojkarna är ju vana att ha både hår och snoddar och allt möjligt i ansiktet, så dom brydde sig inte så mycket att det satt nåt på nosen. Till slut hade Chrissie klistrat alla lappar vi hade på pojkarna. Men dom verkade inte bry sig. Vi måste hitta ett annat sätt att träna in den här övningen. Det blev i alla fall ett roligt kort.

Ludde och Bangsi lyssnar uppmärksamt på vad fröken har att säga.
Nu är det snart läggdags. I morgon är en ny dag och jobbet väntar. Jag är väldigt nöjd med den här helgen. Nu får vi se fram emot vallningen på tisdag. Det händer nåt hela tiden, men det är roligt.

1 kommentar:

 1. Vilka roliga bilder du fått till! Här får man flina lite för sej själv.
  Kan tänka mej att det är jobbiga helger för er alla fyra, så det är nog tur att ni är ett bra gäng som kan trivas ihop.
  Det kanske känns som semester att återgå till jobbet?
  Ha en bra vecka.
  Kram

  SvaraRadera